We kunnen weer genieten van livemuziek!
De aftrap voor de festivalzomer 2021 en Brosella XXS is officieel. Na een jaar wachten, zijn we blij om jullie welkom te heten in het wondermooie Groentheater op 9, 10 en 11 juli 2021.
Tickets
Bemachtig je ticket HIER
PROGRAMMA
Vrijdag, 9 juli 2021
19u - 20u // Alexandre Cavalière Quintet
Manouche Moderne
Je hoort al eens verhalen over wonderkinderen en jong talent. In het geval van Alexandre Cavalière is dat zeker niet overdreven. Hij was amper 12 toen Didier Lockwood en Babik Reinhardt hem in Parijs uitnodigden. Dat bracht zijn muzikale carrière onmiddellijk in een stroomversnelling. Het vervolg kwam vanzelf tot stand. Alexandre schuimde allerlei internationale podia af met de groep (Jazzy Strings) van zijn vader, Mario Cavalière, en verzamelde een indrukwekkend palmares aan optredens wereldwijd.
Het Alexandre Cavaliere Quintet brengt ons hun nieuwste album ‘Manouche Moderne’ (2020), een onweerstaanbaar bruisende mix van gipsy jazz gecombineerd met be-bop, modern jazz elementen en invloeden van Dorado Schmitt en Biréli Lagrène. Deze virtuoze cocktail van musette en swing is het bewijs dat ook deze traditie nog opgefrist kan worden.
Line-up
Alexandre Cavalière (viool)
Jean-Louis Rassinfosse (contrabas)
Vincent BRUYNINCKX (piano)
Frédéric GUEDON (gitaar)
Emmanuel BONETTI (gitaar)
Genre: Be-bop, gypsy jazz, modern jazz
Fans vinden dit ook leuk: Didier Lockwood, Dorado Schmitt, Roby Lakatos, The Rosenberg Trio
21u - 22u // Myrddin y su familia
Flamenco meets gypsy jazz
Myrddin effortlessly blends his urge to experiment and his deeply lyrical experience into one personal sound.
For Brosella XXS Myrddin, youngest son of Koen De Cauter, invites family and friends for an exceptional concert where gipsy jazz and flamenco are the main ingredients. The De Cauter family has been associated for many years with the music of Django Reinhardt and they are also one of the best ambassadors of this Belgian master.
Lineup:
Myrddin De Cauter - guitar/clarinet
Lionel Beuvens - percussion
Vigdis De Cauter - piano
Djalt Baculai - trumpet
Koen De Cauter - clarinet/guitar/vocals
Waso De Cauter - guitar
Dajo De Cauter - double bass
Sofia Diaz - vocals
Zaterdag, 10 juli 2021 - Sessie 1
12u - 13u // Wör
Traditionele muziek met een moderne groove
WÖR brengt 18e eeuwse melodieën uit vergeten lied- en dansboeken uit de Lage landen. Met hun fijn gestructureerde en vaak eigenzinnige arrangementen zorgen ze ervoor dat deze vergeten muziekdrukken en manuscripten nieuw leven worden ingeblazen en dit met een eigentijdse groove maar steeds met het nodige respect voor de traditie. Met deze aanpak hebben ze de voorbije jaren een mooie internationale carriere kunnen uitbouwen die hen op prestigieze concertlokaties en festivals (Musikfestspiele Potsdam, Wiener Konzerthaus, National Folk Festival…) hebben gebracht doorheen gans Europa, Canada, Australië en de VS.
Ook de internationale pers heeft hen ondertussen opgemerkt en ondermeer BBC Radio 2 was in de wolken over hun laatste album: "Wör's album is brilliant. It's very exciting to hear a young band reinterpreting old manuscripts in a refreshing and new way"
Sam Sweeney - BBC Radio 2
Ze openen de Brosella Folk dag met een soort van ‘best of repertoire’ waarbij ze er alles aan gaan doen om zo veel mogelijk mensen ondanks het vroege aanvangsuur toch aan het bewegen te krijgen. Anekdote: Wör (uitgesproken als 'were') is een veelgebruikt Gents stopwoordje
Line-up:
Pieterjan Van Kerckhoven (barokmusette, doedelzakken, sopraansax)
Jeroen Goegebuer (viool)
Bert Ruymbeek (accordeon)
Jonas Scheys (gitaar)
Fabio Di Meo (bariton saxofoon)
Genre: folk , klassiek
Fans vinden dit ook leuk: Aurelie Dorzée en Tom Theuns, Airboxes, Spilar, Trio d'Hoore, Bipolar Bows
14u - 15u // Las Lloronas
Tussen traditie en slam poetry
Amber in ‘t Veld, Sura Solomon en Marieke Werner, 3 muzikanten met een gedeelde passie voor sociologie, activisme, kunst & muziek. Ze brengen een meertalige, harmonieuze en intieme poëzie dankzij de unieke combinatie van akoestische muziek en slam poetry. Het trio is geïnspireerd door het vermogen en het lef om pure emoties te uiten, een belangrijke eigenschap van de populaire muziek uit diverse culturen. In hun muziek staan onderwerpen als feminisme en sociaal engagement centraal. Ontdek het eerste album van het trio: Soaked.
line-up :
Amber in ’t Veld (zang, gitaar) (ES/NL)
Sura Solomon (zang, accordeon, ukelele) (BE/USA)
Marieke Werner (klarinet, zang) (DE)
Zaterdag, 10 juli 2021 - Sessie 2
16u - 17u // The Brussels Balkan Orchestra
Van Brussel naar de Balkan
Het Brussels Balkan Orchestra ontstond in 2016 uit de aanstekelijke vibes van Nicolas Hauzeur: violist, docent en promotor van het Balkan-repertoire dat hij sinds vele jaren, in binnen en buitenland, speelt en uitdraagt. Het ensemble brengt een vijftiental muzikanten samen allemaal in de ban van deze dansbare muziek en die in de leer zijn geweest bij grootmeesters van de Bulgaarse, Roemeense en Griekse muziek. Ter gelegenheid van Brosella XXS herinterpreteert het orkest voornamelijk het traditioneel, volks repertoire. Deze werden verzameld tijdens hun vele muzikale reizen en vervolgens herschreven in een orkestrale versie met grote zin voor detail en muzikale expressie.
Line-up:
Nicolas Hauzeur (viool)
Anaïs Lambert (viool, zang)
Jérémie Bénichou (viool)
Aurel Budisteanu (accordeon)
Romain Karsenty (accordeon, zang)
Noémie Picavet (accordeon)
Louise Sélis (fluit, zang)
Valérie Wispenninckx (fluit)
François Postic (saxofoon)
Petar Lyubchev (klarinet, gaïda)
Milen Donchev (tamboerijn)
Victor Abel (piano)
Costel Ursulet (cimbalom)
Zoli Kekenj (contrabas)
Zhivko Ivanov (drum, tapan)
Simona Storobelea (zang)
Genre: Folk, Jazz, Balkan.
Fans vinden dit ook leuk: Goran Bregovic, Kocani Orkestar
18u - 19u // Madou
Na 40 jaar keert levende muzieklegende Madou terug!
Voor het debuutalbum van Madou (*) uit 1982 wordt vandaag tot 175 euro betaald! Madou is tijdloos en behoorlijk cult. Na 40 jaar blijft de groep scherp én actueel maar nu getrokken door een volgende generatie. Ze vertellen over het leven in de moderne grootstad en gaan onderwerpen als alcoholverslaving, zelfmoord, verkrachting en huiselijk geweld niet uit de weg. 'Witte nachten' klinkt je misschien nog bekend in de oren maar ondertussen heeft ook de recente single Ronquières zich als een echte oorwurm bij vele luisteraars in het geheugen gegrift.
Op Brosella XXS bestaat de line-up van Madou anno 2021 uit de oude getrouwen Wiet Van de Leest op toetsen en viool en Vera Coomans natuurlijk die met haar bijzonder typische en aangrijpende stem meteen uit de duizenden te herkennen is. Ook de tekstschrijver van het eerste uur, Jan Devos heeft opnieuw gezorgd voor een resem indringende, nieuwe teksten die vaak blijven nazinderen door hun directe, filmische stijl. Verder is er de motor achter 'Madou 2.0': Thomas Devos (zoon van Vera en Jan). Hij bracht nieuw materiaal aan en maakte nieuwe arrangementen voor de oude songs en assisteerde Peter Van Laerhoven bij de opname en mix van het album Ronquières. Ook Louis Van de Leest (zoon van Wiet) werkt mee aan deze intergenerationele bezetting.
Madou vormde in 1980 al een unieke combinatie in het Nederlandstalige folkmuzieklandschap en is dit vandaag nog steeds. Decennia-oud, springlevend!
Genre: folk, Nederlandstalige folkpop
Fans vinden dit ook leuk: Rum, Madouce, Wannes Van de Velde
(*) Jean-Baptiste Madou uit Sint-Joost-Ten-Noode was een begenadigd schilder, illustrator en etser. Bij zijn dood in 1877 werd een plein vlakbij zijn woonplaats naar hem genoemd.
Zaterdag, 10 juli 2021 - Sessie 3
20u - 21u // Azmari
Exotic jazz straight from Brussels
De muziek van het Brussels sextet Azmari (*) is een verrassende muzikale rondreis tussen ethiogroove en afrobeat, tussen Oosterse klanken en complexe ritmes, tussen dub en psychfunk. Na een roadtrip naar Istanbul slipten zowel Turkse als Ethiopische invloeden binnen in hun muziek en dit jong en avontuurlijk collectief weet al deze invloeden op een spannende manier om te buigen tot een volledig eigen aanvoelende Azmari-stijl.
Na 2 ep’s en talloze concerten in gans Europa, hebben ze dit jaar hun eerste album uitgebracht: Samā’ī i. Ontdek hun uniek universum en laat je meeslepen door instrumenten als saz en kaval op 10 juli op het Brosella XXS festival.
(*) Een Azmari is een Ethiopische zanger/muzikant die te vergelijken is met een troubadour of dichter-zanger.
Line-up
Niels D'haegeleer (basgitaar)
Arthur Ancion (drum)
Basile Bourtembourg (keyboard)
Mattéo Badet (turkse kaval, tenor en bariton sax)
Ambroos De Schepper (alt saxofoon, fluit)
Jean Georges Demeijer (percussie)
Genre: ethiojazz, funk, dub, afrobeat
Fans vinden dit ook leuk: Mulatu Astatke, Fela Kuti, Okay Temiz, Black Flower, Cymande, Sun Ra Arkestra
22u - 23u // Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi
Marrokkaanse zang en energieke jazz!
Dit uitbundig ensemble brengt meerstemmige bewerkingen van klassieke Marokkaanse liederen in combinatie met jazzarrangementen en trance ritmes: een fascinerend project met de nodige dosis artistieke durf. We maken kennis met een weinig gekende muzikale traditie. De Ghanayats en de Shikhats zijn emblematische figuren uit de traditionele Marokkaanse cultuur, het zijn vrouwelijke artiesten die evenzeer werden aanbeden als veracht en gestigmatiseerd. De muzikantes streden voor de vrijheid van meningsuiting via kunst. Hun liederen, gebaseerd op de kunst van de Aïta (letterlijk “oproep” in het Arabisch), werden gebruikt om gemeenschappelijke verhalen en soms revolutionaire ideeën over te brengen. De Chaabi (letterlijk “populair”) is uitgegroeid tot een stedelijk genre van traditionele Marokkaanse liederen, gewijd aan de dans.
Via dit project willen Laïla Amezian en Laurent Blondiau enerzijds ode brengen aan de Ghanayats en de Shikhats en anderzijds bouwen ze voort op het cultureel erfgoed dat deze zangeressen sinds het einde van de 19e eeuw in heel Marokko hebben gepopulariseerd, en dat hier in België wordt verdergezet. Voor dit project omringt Laïla zich met topmusici van zeer diverse achtergronden. Zo herkennen we enkele leden van Mâäk maar ook musici zoals Nabou Claerhout, Michel Massot, Toine Thys of Jean-Paul Estièvenart. Om de kracht en energie van deze repertoires zo dicht mogelijk te benaderen, nodigt het project een groep vrouwelijke zangeressen-percussionisten uit. Samen vormen zij Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi.
Dit belooft alvast een prachtige afsluiter te worden van de folkdag op Brosella XXS!
Line-up
Laïla Amezian, Emanuela Lodato, Farida Zouj, Marie-Ange Teuwen & Fatou Traoré: zang
B’net Chaabi – Jamila Gogo, Karima Arabi, Kawtar Koki & Mehdiya Sultana: zang & percussie
Laurent Blondiau & Pauline Leblond: trompetten
Toine Thys & Grègoire Tirtiaux: saxofoons
Michel Massot, Nabou Claerhout & Adrien Lambinet: tuba’s, trombones
Jean Gnonlonfoun: drums
Ahmed Khaili: percussie
Genre: Chaabi, jazz, world, Marrokkaanse muziek
KIDS - 10/07/2021
13u - 14u // Tic Tac Tock
Mevrouw Flower, een fictief Engels personage met een zwaar pak, een strak zittende bril en een gekke knot met oplichtende ogen, neemt ons mee op reis naar Engeland, naar het land van haar jeugd.
Met "Britse" humor geeft Mrs. Flower ons een heerlijk beeld van haar dagelijks leven, van ontbijt tot bedtijd, met slaapliedjes, kinderrijmpjes, instrumentale muziek, traditionele Ierse jigs...
15u - 16u // Ik en den theo/Moi et le théo
IK EN DEN THEO / MOI ET LE THEO OVER DE KNOTSGEKKE WERELD VAN DOODGEWONE KINDEREN.
Echte muziek voor échte kinderen van 3 tot 93. Absoluut niet braaf, maar zeker ook niet stout.
Bij Ik en den Theo / Moi et le Théo (her)bekijk je de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders kunnen rondlopen als robots, stoelendansen, luchtgitaar spelen in een rockband, door de ruimte zoeven in een raket, bezoek krijgen van nonkel Jazz en nog veel meer... Kortom, ze verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie.
Afhankelijk van de samenstelling van het publiek zingen Ik en den Theo/Moi et le Théo in het Nederlands of in het Frans of, in de beste van alle werelden, in beide talen.
Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum, maar vooral... met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, dansen, springen en fantaseren.
Ik en den Theo / Moi et le Théo heeft twee albums uit (boek+cd) voor kinderen. De boekjes zijn omkeerbaar, waardoor je kan kiezen of je de liedjes in het Nederlands of in het Frans wil ontdekken. Muzikaal zijn er ook een paar gastrollen voor andere leden van Jaune Toujours.
Piet Maris: 'We spelen rechttoe rechtaan liedjes, zonder veel poespas. Ik schrijf de liedjes vanop de ooghoogte van jonge kinderen, in alle eenvoud, maar zonder alles te versimpelen. Een beetje Rock 'n Roll, niet te braaf, maar ook niet platvloers.'
De stemmige illustraties van Sarah Baur plaatsen elke song in zijn eigen universum, wat voor veel afwisseling zorgt. 'Ik probeer om de eigenzinnige kant van het duo te respecteren. Ze zijn stoer op een heel zachte manier. Dat wil ik in de illustraties in de verf zetten. Bovendien spreekt de muziek kinderen van alle leeftijden aan, daar wil ik ook rekening mee houden. De beeldtaal mag niet te kinderlijk en ook niet te puberaal zijn.'
© Brosella
Zondag, 11 juli 2021 - Sessie 1
13u - 14u // Pauline Leblond Double Quartet
Geen grens tussen jazz en barok bij trompettiste Pauline Leblond
Het Pauline Leblond double quartet bevindt zich ergens tussen Duke Ellington en Johann Sebastian Bach. Deze groep uiterst getalenteerde musici slaan bruggen tussen jazz en barokmuziek, twee verschillende werelden die ze toch op een originele manier weten te combineren. Het Pauline Lebond double quartet bestaat uit één jazz kwartet gevormd door Pauline Leblond, Guillaume Gillain, Fil Caporali en Daniel Jonkers en één klassiek strijkkwartet bestaande uit Diede Verpoest, Julien Gillain, Marie Ghitta en Pierre Sutra. Samen spelen ze originele composities van de trompettiste Pauline Leblond. De diverse klankkleuren en het contrast in ritme neemt het publiek alvast mee naar de hybride grens tussen beide muziekstijlen.
Speciaal voor Brosella XXS zullen beiden kwartetten worden aangevuld met twee special guests: Timothé Lemaire & Mathieu Najean.
Line-up:
Pauline Leblond : trompet, bugel, compositie, arrangement
Mathieu Najean : tenor and sopraan saxofoon, klarinet
Timothé Lemaire : trombone
Diede Verpoest : viool
Julien Gillain : viool
Marie Ghitta : viola
Pierre Sutra : cello
Guillaume Gillain : gitaar
Fil Caporali : contrabas
Daniel Jonkers : drum
Genre: Jazz, barok, klassiek
15u - 16u // Esinam
The future of afrojazz
De Brusselse multi-instrumentaliste ESINAM verweeft in een veelzijdige sound traditionele instrumenten als dwarsfluit, piano en percussie met haar warme stem. De akoestische klanken van deze instrumenten krijgen in de handen van ESINAM een nieuwe dimensie door het gebruik van talloze elektronische effecten. Haar composities vormen een bijzondere cocktail van Europese en Afrikaanse invloeden en zijn geïnspireerd op de vele ervaringen die ze opdoet tijdens haar reizen en evenveel ontmoetingen en samenwerkingen die ze hier én daar telkens opnieuw aangaat.
Haar nieuwste single ‘New Dawn’ kwam einde april uit en is een ode aan hoop die een nieuwe dag met zich meebrengt. Het is een poëtisch maar tegelijke dansbaar nummer dat sterk geïnspireerd is op Ghanese afrobeat. Het resultaat is een prachtige mix van afro-urban-flute-jazz en doet ons alvast reikhalzend uitkijken naar haar nieuw full album dat op 11 juni verschijnt.
Line-up
Esinam Dogbatse (flute, piano, percussion)
Pablo Casella (guitar)
Axel Gilain (bass)
Martin Méreau (drums)
Zondag, 11 juli 2021 - Sessie 2
17u - 18u // Pentadox ft. Felix Henkelhausen
Avontuurlijke Belgische freejazz
Pentadox is een hedendaagse jazzband bestaande uit Sylvain Debaisieux (tenorsaxofoon), Bram De Looze (piano) en Samuel Ber (drums). Met Pentadox heeft Samuel Ber een unieke wereld gecreëerd waarin hij zijn creativiteit vrij spel kan geven. Samen gaan ze onophoudelijk op zoek naar nieuwe concepten waarbij compositie, improvisatie en muzikale interactie centraal staan.
Toch behouden de drie muzikanten een sterke authenticiteit. Pentadox combineert op een avontuurlijke manier elementen van jazz, klassieke muziek, avant-garde, improvisatie, elektronische - en hedendaagse muziek. Geregeld wordt beroep gedaan op gastmuzikanten, hetgeen ervoor zorgt dat de muzikale visies voortdurend hertekend worden.
Voor deze gelegenheid brengen ze de Duitse contrabassist Felix Henkelhausen mee ....
Genre: Jazz, free impro, contemporary jazz
Fans vinden dit ook leuk: Aka Moon, Nordmann, dansdans
19u - 20u // 3Men in a BoaT & Louis Sclavis
4 jazzkleppers in één boot
Kristof Rosseeuw (contrabas), Philippe Thuriot (accordeon) en Lionel Beuvens (drum) klinken je vast bekend in de oren. Kristof en Philippe toerden met de band van de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin en met René Lussier, de befaamde gitarist in het kwartet van Fred Frith. Ze wandelden samen door de straten van Senegal en traden op bij de culturele opening van de Olympische Spelen van Athene in 2004. Ze hebben ook gespeeld voor het radioKUKAorkest, een kwartet dat in opdracht van KLARA live muziek speelde op de Belgische radio.
Na een succesvolle samenwerking tussen Rosseeuw's Too Noisy Fish en drummer Lionel Beuvens, was het trio geboren. De groep zag zijn eerste publieke optreden op een concert gecureerd door stand-up comedian Wouter Deprez en werd al snel daarna enthousiast gedoopt tot "3Men in a BoaT". Op 11 juli 2021 treden ze op met Louis Sclavis, een leidend figuur in de Europese impro muziek en free jazz. Sclavis heeft zijn stempel gedrukt op instrumenten die lange tijd in vergetelheid raakten in de moderne jazz : sopraansaxofoon, klarinet, basklarinet. Grijp je kans om deze 4 straffe muzikanten te zien optreden in het Groentheater.
Line-up
Kristof Rosseeuw (contrabas)
Philippe Thuriot (accordeon)
Lionel Beuvens (drum)
Louis Sclavis (klarinet)
Genre: musette, Afrikaanse groove, kamermuziek, lyrische jazz
Zondag, 11 juli 2021 - Sessie 3
21u - 22u // Brussels Jazz Orchestra feat. Monique Harcum, Zediam & DJ Grazzhoppa
Een cocktail van jazz, hiphop en rap
Wat een line-up! Two Places neemt je mee op een verrassende tocht langs de volle en rijke orkestklank van Brussels Jazz Orchestra, de rhymes van Zediam, de soul van zangeres Monique Harcum en de mix-, scratch-, en samplekunsten van DJ Grazzhoppa. Het warme geluid van het orkest gecombineerd met deze 3 guests is zonder meer verrassend én avontuurlijk maar is nooit geforceerd. Dit is niet onlogisch aangezien de genres die in Two Places aan bod komen vaak ook hun roots hebben in de jazz. Het was immers al vrij snel na het ontstaan van hiphop als genre dat vele muzikanten aan de slag gingen met het samplen van jazzopnames en dit verklaart meteen ook waarom de sound van BJO voor fans van deze andere genres duidelijk herkenbaar is.
Voor deze speciale avond brengt BJO 3 guests mee:
Zediam
Zediam, ook bekend als Zed, is een Belgisch zanger, rapper en poëet. Hij maakt deel uit van de hiphop groep Soul'art, de funk band Selder en is actief als producer en schrijver.
Monique Harcum
De in Philadelphia (US) geboren zangeres Monique Harcum toerde met het R&B duo Les Nubians, het wereldwijd gerespecteerde Zap Mama en met de Grammy Award winnende R&B artiest Jill Scott.
DJ Grazzhoppa
Grazzhoppa is dj, turntablist en producer. Hij wordt door velen beschouwd als de godfather van de Belgische hiphop, en bracht meer dan 100 platen met zijn signature sound uit op vinyl en cd.
Naast deze drie special guests krijgt BJO verder het gezelschap van Erik Rademakers op elektrische basgitaar en David Thomaere aan de toetsen.
Door dit alles evolueert Two Places voortdurend van het typische idioom van BJO naar een andere sound, zonder dat die overgangen evenwel choqueren. Het is een unieke en veelzijdige rit langs nieuwe muzikale oorden!
Line-up
Frank Vaganée: altsaxofoon, sopraansaxofoon, dwarsfluit
Dieter Limbourg: altsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet, dwarsfluit
Kurt Van Herck: tenorsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet, dwarsfluit
Bart Defoort: tenorsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet
Bo Van der Werf: baritonsaxofoon, basklarinet
Marc Godfroid: trombone
Lode Mertens: trombone
Ben Fleerakkers/Frederik Heirman: trombone
Laurent Hendrick: bastrombone, bastuba
Serge Plume: trompet, bugel
Nico Schepers/Carlo Nardozza: trompet, bugel
Pierre Drevet: trompet, bugel
Jeroen Van Malderen: trompet, bugel
Nathalie Loriers: piano
Bart De Nolf: contrabas
Toni Vitacolonna: drums
Techniek
Gyuri Spies: front of house engineer
Artistieke leiding
Frank Vaganée
Genres: jazz, funk
23 - 00u // Stuff.
STUFF. is back!
STUFF. moeten we niet meer introduceren. Dit kwintet bestaat zowat uit de beste jazz muzikanten van het ogenblik dat België te bieden heeft: drummer Lander Gyselinck, MixMonster Menno, bassist Dries Laheye, toetsenist Joris Caluwaerts en Andrew Claes op ewi (elektronische blazer).
Na 4 jaar wachten op een nieuw album, is het zo ver. STUFF. is terug met het nieuwe album - T(h)reats: tussen dreiging en verwondering. De live tournees en -projecten vormden hierbij de inspiratiebron voor dit album. Sommige tracks kwamen voort uit eigen composities, andere waren bewerkingen van impro-sessies. Met dit album brengt deze vijfkoppige band een unieke dansbare groove, variërend van jazz tot futurefunk en hiphop. Naast de vertrouwde drum, basgitaar, synthesizer en draaitafels, maken ze ook gebruik van minder bekende instrumenten zoals de blaas-synthesizer waardoor ze in staat zijn om complexe ritmes en melodieën te vermengen met rijk gelaagde elektronische effecten.
Lander Gyselinck konden jullie in 2011 al zien in het Groentheater op Brosella voor zijn ‘carte blanche’. Exact 10 jaar later komt hij het Brosella XXS festival afsluiten met STUFF.!
Line-up
Lander Gyselinck (drum)
Andrew Claes (Saxofoon)
Dries Laheye (Basgitaar)
Joris Caluwaerts (Keyboards)
Mixmonster Menno (Samples)
Genre: jazz, hiphop, electronica
Fans vinden dit ook leuk: Beraadgeslagen, SCHNTZL, Compro Oro, The Comet is coming, Commander Spoon
KIDS - 11/07/2021
14u -15u // Jazz For kids
Wanneer kinderliedjes klassiekers worden
Drie jazzcats spelen voor kinderen en voor iedereen die van jazz houdt. Ze improviseren vanuit de enige echte “standards” die kinderen kennen: kinderliedjes. Ze verkennen die schat aan liedjes en maken er hun speeltuin van, met respect voor de melodieën.
Manu Hermia en zijn twee muzikale reisgezellen, alle drie gerenommeerde jazzmuzikanten, duiken met hun toeschouwers in het hart van de liedjes en laten ze met hun klankexperimenten melodie en harmonie te ontdekken. Er opent zich een wereld van muziek en verbeelding, bevolkt met personages die kinderen nauw aan het hart liggen: de wezens van de nacht en het bos.
Door improvisatie worden eenvoudige melodieën omgevormd tot muzikale juweeltjes waar jong en oud van mogen proeven. Een feest voor het oor, dat de muzikale ziel van klein en groot aanspreekt.
Line-up
Manuel Hermia : saxofoon en fluiten
Sam Gerstmans : contrabas
Pascal Mohy : piano
16u - 17u // The Viper’s Rhythm Band
The Viper’s Rhythm Band - In het hart van The Roaring Twenties
Maak je klaar om te swingen, want The Vipers Rhythm Band brengt je rechtstreeks naar de jaren 20!
Je staat op het punt om de uitgelaten sfeer te ontdekken van New-York tijdens de drooglegging, van feesten zoals bij The Great Gatsby, omringd door de sound van Cotton Club Jazz Orchestra's. Deze jazzband, met dansers Daphnée en Constantin, laat je de Roaring Twenties beleven alsof je er midden in zat.
Zet dus je hoge hoed maar op en doe je mooie kleren aan, want het wordt een onvergetelijke show !!
Line-up:
Alain Chafwehe (Drums)
Jean Debry (Double basse)
Lee Lebens (Guitar)
Denis Remacle (Trumpet)
Daphnée Cassini / Constantin Beine (Dance)
In case you LIKE us, please click here:
Hotel-Brasserie
Markt 2 - 8820 TORHOUT
Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse
Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée
Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant
Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon
Pedro Soler
(08/06/1938 – 03/08/2024)
foto © Jacky Lepage
Special thanks to our photographers:
Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte
Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper
Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Jeroen Goddemaer
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein
Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre
Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten
Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden
Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner
and to our writers:
Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Chris Joris
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst