viert jazzlegende Django Reinhardt
De Djangofolllies vieren in januari opnieuw jazzvirtuoos Django Reinhardt met een kleurrijke reeks jazzoptredens. 8 topgroepen verrassen het Brusselse, Vlaamse en Waalse publiek met meer dan 20 concerten in verschillende concertzalen, culturele centra en jazzclubs over heel België.
De 26e editie van de Djangofolllies start op 14 januari meteen in volle swing met een openingsconcert in de Ancienne Belgique, dat voor het eerst met het festival samenwerkt. De Jazzy Strings trappen er de feestelijkheden af met drie vader-zoon combinaties, met Dorado en Amati Schmitt, Angelo en Raangy Debarre en Mario en Alexandre Cavalière. Een niet te missen opening, met twee generaties zigeunerjazz op één podium.
De Armeense gitarist-zanger Dan Gharibian drukt ook zijn stempel op deze editie van het festival. Met zijn charismatische stem boetseert hij een nieuw muzikaal territorium met pakkende Gipsy-, Armeense en Russische ballads. Hij vormt een muzikaal trio met gitarist Benoit Convert van "Les Doigts de L’Homme" en accordeonist Antoine Girard.
Alexandre Cavalière brengt zijn langverwachte nieuw album in avant-première op Djangofolllies. De violist schitterde als wonderkind in Parijs en heeft ondertussen een rijk palmares opgebouwd, met prestigieuze samenwerkingen en internationale tournees. Samen met zijn kwintet vermengt hij in nieuwe creaties op wonderlijke wijze Gypsy jazz met bebop en moderne jazz.
Ook de Belgisch manouche gitaarmaestro Fapy Lafertin presenteert op Djangofolllies zijn nieuw werk in avant-première. Voor zijn nieuwste project wordt hij omringd door Belgische topmuzikanten Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op bas.
Dario Napoli keert terug met zijn Modern Manouche Project, maar brengt als bijzondere gast de gitarist Paulus Schäfer mee. Hun Gipsy jazz klinkt even klassiek als niet-academisch en krijgt een flinke dosis stomende, funky swing mee, gedragen door een elektrische basgroove.
Paulus Schäfer zal op deze Djangofolllies een tweede keer schitteren met saxofonist Jacco van Santen. Samen verweven ze Gypsy jazz met Bebop tot een natuurlijk klinkend en betoverend geheel. Beide stijlen delen snelle en heldere noten, maar toch slagen weinig projecten erin ze zo (h)eerlijk te verzoenen.
Ook violist Tcha Limberger is op de afspraak, uitgenodigd door het Kamao Quartet, dat ondertussen is uitgegroeid tot een ware sensatie binnen de Londense muziekscene. Het Tritane trio vervolledigt het programma van deze Djangofolllies. De drie ervaren Limburgse muzikanten delen hun passie voor Gypsy jazz.
Een nieuwe Djangofolllies… een feest ter ere van de geweldige Manouche!
Vandaag is Django Reinhardt weer hot. Wist je dat er in Japan zelfs een beweging bestaat van muzikanten die hem alleen maar willen naspelen met drie vingers, omdat dat meer authentiek zou klinken?
Django betekent ‘Ik ontwaak’ in de Romani-taal. De eigenzinnige gitarist was op zoek naar vrijheid, zoals zijn vader die als violist, gitarist en jongleur rondreisde en Django nog voor zijn achtste verjaardag achterliet.
Toen hij tien was oogstte Django al bewondering onder Roma-muzikanten, die hij naspeelde op viool, banjo en gitaar. Hij verloor op zijn achttiende bij een brand het gebruik van de pink en ringvinger van zijn linkerhand, maar hij ontwaakte, en ontwikkelde een eigen techniek om als ‘Three fingered lightning’ bliksemsnel en precies te kunnen spelen.
De flamboyante artiest met de iconische snor en sigaret had talent als kunstschilder, maar werd een legende als tovenaar op de gitaar. Meer dan eens te laat, of hij kwam gewoon niet opdagen. Of zijn jongere broer Joseph nam zijn plaats in, zonder dat het publiek het merkte. Maar als Django er was, verblufte hij met zijn sprankelende speelstijl vol nieuwe sonische texturen, verweven met Roma roots.
Op zijn reis van swing naar moderne jazz en bop werd hij als eerste niet-Amerikaan een internationale jazz-ster. Hij vond daarbij zichzelf én zijn muziek opnieuw uit en ontwikkelde zowat op z’n eentje de gipsy swing, de eerste echte Europese jazz-stijl.
Toch was zijn erfgoed een kwarteeuw geleden bijna vergeten. Koen de Cauter fluisterde Henri Vandenberghe van De vrienden van Brosella het idee in om Django in ere te herstellen. En in 1994 was Djangofolllies voor het eerst het kleurrijke antwoord. Djangofolllies, met drie ‘ellen’, jawel. Want dan moeten we niet kiezen tussen folie en follie. En hij was toch ook ‘Three fingered lightning’?
Het muzikale verjaardagsfeest voor Django wordt ondertussen gewaardeerd en gedragen door vele enthousiaste fans. Zij verzamelen opnieuw in 2020, van 14 tot 31 januari, voor een reeks swingende concerten, met verrassende ontmoetingen tussen generaties en nieuwe invalshoeken die Django’s erfenis alle eer aandoen.
Het is opnieuw een rijk programma geworden. Met een straffe opener in de Ancienne Belgique, een heuse recordpoging met de DjangoChallenge® en alles tezamen 23 fijne concerten in zalen doorheen het land, samen met Brosella’s fijne partners.
Op 23 januari 2020 blazen de vrienden van Brosella 110 verjaardag kaarsjes uit voor Django. Vanaf 14 januari beginnen ze al met het muzikale feest, en u bent van harte uitgenodigd om erbij te zijn!
https://djangofolllies.be
MUSICI
Alexandre Cavaliere Quintet (BEL)
© courtesy Djangofollies
Een feest van vrolijke gipsyjazz
Het lang verwachte album van het Alexandre Cavaliere Quintet komt pas uit in februari 2020, maar je kan het al in avant-première horen in het kader van het Djangofolllies festival!
Violist Alexandre Cavaliere werd als twaalfjarig wonderkind al naar Parijs uitgenodigd door Didier Lockwood en Babik Reinhardt, na een straf optreden in Brussel. Alexandre’s carrière raakte als vanzelf in een stroomversnelling. Samen met de groep van zijn vader schuimde hij de internationale podia af en hij zette een legendarische reeks optredens neer, onder andere in het Théâtre Princesse Grace in Monaco, de Olympia in Parijs, aan de zijde van Michel Jonasz, het Espoo Jazz festival in Finland en in New York op het Birdland Django Reinhardt-festival. Daarnaast schitterde hij ook regelmatig als graag geziene gast op radio en televisie.
Na een pauze van enkele jaren is Cavaliere nu terug met een band waarmee hij gipsyjazz in de stijl van Django vermengt met bebop, moderne jazz èn invloeden van Dorado Schmitt en Biréli Lagrène.
Musici:
Alexandre Cavaliere: viool
Fred Guédon: gitaar
Manu Bonetti: gitaar
Vincent Bruyninckx: piano
Jean-Louis Rassinfosse: contrabas
Dan Gharibian Trio (ARM, FRA)
© Jean-Christophe Torres
Een hartverwarmend muzikaal territorium, geboetseerd uit de traditie.
De charismatische stem van Dan Gharibian verwarmt ons hart, samen met de jonge gipsyjazzmusici gitarist Benoît Convert en accordeonist Antoine Girard. Ze vormen een fantastisch trio, dat uit de traditie een nieuw muzikaal territorium boetseert.
Dan Gharibian is de oprichter van de legendarische groep Bratsch, speerpunt van de Gypsy en Oost-Europese muziek sinds de jaren 80. Hij is een normloze figuur, zowel qua uiterlijk als qua inhoud. Zijn stem neemt ons mee naar het oosten, waar de Griekse, Armeense en Russische invloedsferen zich vermengen met de Balkan. Hij kent deze ritmes als geen ander en beroert ze met de vingertoppen tijdens ballades die net niet lang genoeg lijken te duren.
Accordeonist, pianist en componist Antoine Girard volgde een opleiding aan het Conservatorium van Chambéry en studeerde musicologie in Lyon. Als adept van muzikale ontmoetingen en nieuwe ervaringen wordt hij regelmatig uitgenodigd om ensembles te vervoegen, waar populaire en intellectuele muziek, wereldmuziek en geïmproviseerde muziek elkaar beïnvloeden.
Daar botst hij vaak op Benoît Convert, het jongste lid van het trio. De gitarist is bekend van de groep Minor Sing, zeer gevraagd in het gipsyjazzmilieu, en enorm gewaardeerd om zijn improvisaties. Deze twee jonge muzikanten brengen hun eigen benadering mee en slagen er dankzij hun muzikale verbeelding in om de muziek van de groep te verrijken.
Musici:
Dan Gharibian: zang, gitaar
Antoine Girard: accordeon, stem
Benoît Convert: gitaar, stem
Dario Napoli Modern Manouche Project feat. Paulus Shäfer (ITA, NLD)
© courtesy Djangofollies
Stomende, elektrische, funky, semi-akoestische swing
Stelt u zich even voor dat Django Reinhardt opnieuw alle 5 vingers kan gebruiken en zich bij Jaco Pastorius aansluit… Gevolg: stomende, elektrische, funky, semi-akoestische swing!
Sinti-gitarist Django Reinhardt is de belangrijkste inspiratie voor het Modern Manouche Project. Maar de Siciliaanse, in Milaan gevestigde bandleider & gitarist Dario Napoli voegt elementen van modernere muzikale stijlen zoals bebop, funk en moderne jazz toe aan zijn interpretatie van Gypsy Swing. Dat resulteert in een onvoorspelbaar en uitbundig geluid, dat te leen gaat bij verschillende muzikale tijdperken. Het zorgt voor een rijke en vibrante beleving, zonder ooit volledig de Gypsy-stempel van Django te negeren.
Dario’s project was reeds te gast op enkele van de meest prestigieuze jazz- en Gypsyfestivals en -locaties: Royal Liverpool Philarmonic, Pizza Express Live, Django Amsterdam Festival (Bimhuis), Djangofolllies Festival, Django in June, evenals het Eddie Lang Jazzfest, CullyJazz, Pisa Jazz, Valdarno Jazz, enz.
Paulus Schäfer (geboren 1978) wordt in de gipsyjazz scene erkend als een van de meest getalenteerde gitaristen. Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij luistert naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti gitaristen, maar leert het meest van Wasso Grünholz. Deze legende binnen de Sinti gemeenschap stimuleert hem om zijn eigen sound te ontwikkelen.
Kort nadat Paulus de lead gitaar overneemt van Jimmy Rosenberg in de Gypsy Kids, begint hij de Paulus Schäfer Gypsy Band en produceert hij zijn debuutalbum “Into the Light” in 2002. Vele concerten volgen, op ontelbare jazzfestivals in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en Canada. Paulus deelt als veelgevraagde solist het podium met topartiesten zoals Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Meola, Fapy Lafertin, Jan Akkerman, Tcha Limberger en duikt op in veel opnames. Zelf heeft hij ondertussen acht albums op zijn naam staan, waaronder “Letter to van Gogh”, een eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar.
Musici:
Dario Napoli : sologitaar
Tommaso Papini : gitaar
Tonino De Sensi : basgitaar
Paulus Schäfer: sologitaar
Fapy Lafertin New Quartet (NLD, BEL)
© Dominique Houcmant
Avant-première van een gloednieuw album met grote finesse.
Het nieuwe album ‘Atlântico’ van het Fapy Lafertin New Quartet komt pas later in 2020 uit, maar je kan de nummers in het kader van het festival al in avant-première beleven! Voor dit nieuwe originele project wordt Fapy Lafertin, gitaarmaestro in de gipsyjazzwereld, omringd door Belgische muzikanten van de nieuwe lichting: Alexandre Tripodi op viool, Renaud Dardenne op gitaar en Cédric Raymond op bas.
Met grote finesse vertolken ze een repertoire van swing, choro en composities vol uiteenlopende en verrassende sfeerbeelden. Fapy Lafertin, bekend om zijn zeer delicate en expressieve interpretaties, zal eveneens het unieke instrument, de Portugese gitaar, bespelen.
Fapy Lafertin is ontgetwijfeld één van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt. Hij speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later ging hij solo en toerde in Europa en Amerika en speelde ook met grote Amerikaanse jazzmuzikanten zoals Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters.
Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit, en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire, maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden vergrendeld. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek.
Musici:
Fapy Lafertin: gitaar, portugese gitaar
Alexandre Tripodi: viool
Renaud Dardenne: gitaar
Cédric Raymond: contrabas
Jazzy Strings - Cavaliere, Schmitt & Debarre (BEL, FRA)
Drie vaders en drie zonen met passie voor gipsyjazz.
Jazzy Strings is ontstaan uit passie voor gipsyjazz en voor de twee jazzgiganten Django Reinhardt en Stéphane Grapelli. De groep werd in 1992 opgericht door Mario Cavaliere, vader van de vioolvirtuoos Alexandre Cavaliere, en stond sindsdien op de grootste Europese festivals (Juan-Les-Pins, Nice, Marciac, Samois-sur-Seine, Helsinki). Ter gelegenheid van de Djangofolllies nodigen ze hun vrienden Dorado Schmitt en zijn zoon Amati en Angelo Debarre en zijn zoon Raangy uit.
Niemand dan Dorado Schmitt heeft meer gedaan om de hedendaagse belangstelling voor het muzikaal genre op te wekken. Geboren uit Roma-ouders bij de Duitse grens in Lorraine (Frankrijk), werd Dorado heel zijn jeugd omringd door traditionele Rom-muziek en gipsyjazz.
Als tiener kwam hij hiertegen in opstand. Hij koos resoluut voor de elektrische gitaar en speelde de muziek van Jimi Hendrix en Carlos Santana. In 2002 vertrekt hij naar de Verenigde Staten waar hij een absolute hoofdrol speelt op talrijke eminente festivals. Op het jaarlijkse ‘Django Reinhardt NY Festival’ in Birdland om er maar een te noemen, stal hij jaar na jaar de show.
Zijn legendarische status leverde hem ambassadeursrollen op in de jazzwereld en hij speelde naast muzikanten zoals Oscar Peterson, Paquito D'Rivera, George Benson en James Carter. Dorado Schmitt is nu één van de meest gerespecteerde en gevraagde gipsyjazzartiesten ter wereld. Met zijn vriendelijkheid en natuurlijke stem vol ontroerende emotie, gaat hij in tegen alle modestromingen en de druk van de show business, wat hem de trots van de zigeuners maakt. Zijn zoon Sonny Amati Schmitt wordt onweerstaanbaar tot de gitaar aangetrokken, die hij vanaf zijn achtste ter hand neemt onder het kritische oog van zijn vader. Dankzij een leraar van dat kaliber en veel talent maakt hij reuzesprongen. Ondertussen vind je zijn eerste album “Sonny Day” bij Harmonia Mundi. Hij trad voor de eerste keer alleen op met zijn kwartet tijdens het Jazz Transfert-festival in Saarbrücken en het publiek ging uit de bol. Daarna volgde het Django Reinhardt-festival in Samois sur Seine. Weinig artiesten kunnen van dit privilege getuigen op zestienjarige leeftijd…
Angelo Debarre begon op zijn achtste met gitaar spelen in familiale zigeuneromgeving. Na een snelle professionele start wijdt hij zich aan de drums. In 1984 keert hij terug naar zijn favoriete instrument en sindsdien toert hij constant met zigeunermuziek en gipsyjazz.
Zeer comfortabel in beide repertoires, deelt hij het podium met Pedro Ivanovitch, Arbat, Raya, Serge Camps, Bratsch en Boyan Zulfikarpasic, Xavier Desandre-Navarre, Florin Nicolescu of Moréno, Bireli Lagrene, Jimmy Rosenberg, Romane.
Angelo behoort ongetwijfeld tot de groeiende familie van erfgenamen van Django en bouwde een zeer sterke persoonlijkheid op. Zijn stijl, ondersteund door een verbluffende techniek, wordt voortdurend verrijkt door muzikale ontmoetingen, zoals dat past in de zuiverste zigeunertraditie. Angelo Debarre wordt erkend als één van de meest getalenteerde gipsyjazzgitaristen en grote namen in het Chanson zoals Sanseverino en Thomas Dutronc werken met hem samen. Zijn zoon Raängy zal het ensemble begeleiden op gitaar.
Musici:
Dorado Schmitt en zoon Amati: gitaren
Angelo Debarre en zoon Raangy: gitaren
Mario Cavaliere en zoon Alexandre: gitaar en viool
Jean-Louis Rassinfosse: contrabas
René Desmaele: trompet
Kamao Quartet feat. Tcha Limberger (GBR, BEL)
© courtesy Djangofollies
De vurigste hot jazz en swing van de London scene vermengt zich met magische manouche ballades.
Traditionele manouchesongs, Django Reinhardt-klassiekers, jazznummers, een vleugje Braziliaanse Choro-muziek en eigen werk. Kamao betekent “I like/I love/I want” in Romani dialect.
Sinds 2014 aangevoerd door de Franse zanger/gitarist/componist Jean de Talhouet, verenigt de band klarinet (Dave Schulman), gitaren (Dave Kelbie) en contrabas (Ruth Goller). Samen creëren ze een mooi en rijk geluid dat de zang aanvult met mysterieuze en lyrische harmonieën.
Hun repertoire varieert van stomend swingende jazz met boeiende virtuoze improvisaties tot de meest trieste zigeunerballades, de levendigste walsen en persoonlijke composities. Het Kamao Quartet is een vaste waarde in de Londense scene en speelde concerten in de Vortex Jazz Club, het St James Theatre in Victoria, de Royal Albert Hall, de Green Note, Sands Films, de Quecumbar...
Tcha Limberger is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gipsyjazz. De multi-instrumentalist legt zich niet enkel toe op manouche jazz met zijn Budapest Gypsy Orchestra en het Kalotaszeg Trio, maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsyjazz, is hij een onstuitbare kracht in de wereld van de wereld-, folk- en jazzmuziek.
Musici:
Jean de Talhoet: gitaar, zang
Dave Shulman: klarinet
Dave Kelbie: gitaar
Ruth Goller: contrabas
Special guest: Tcha Limberger: viool, zang
Paulus Schäfer Trio feat. Jacco van Santen (NL)
© courtesy Djangofollies
De bebop van Charlie Parker herleeft in een uniek gipsyjazz-jasje
De meest interessante muziek ontstaat vaak door de combinatie van verschillende stijlen en muzikanten uit verschillende tradities. De Gipsy Music staat bekend om dit bijzondere vermogen tot samenvoegen en symbiose, met behoud van de unieke gipsysound.
De getalenteerde Nederlandse gipsyjazzgitarist Paulus Schäfer brengt dit tot een nieuw hoogtepunt door samenwerking met bekende namen uit de jazzwereld. In het project van de Paulus Schäfer band met saxofonist Jacco van Santen voert hun zoektocht naar een herleving van de bebop van Charlie Parker in een uniek gipsyjazz-jasje. Jacco maakt hierbij gebruik van zijn bijzondere kunststof Grafton saxofoon, het model waarmee Charlie Parker een aantal briljante opnamen heeft gemaakt in de jaren ’50.
Paulus Schäfer (geboren 1978) wordt in de gipsyjazz scene erkend als een van de meest getalenteerde gitaristen. Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij luistert naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti gitaristen, maar leert het meest van Wasso Grünholz. Deze legende binnen de Sinti gemeenschap stimuleert hem om zijn eigen sound te ontwikkelen.
Kort nadat Paulus de lead gitaar overneemt van Jimmy Rosenberg in de Gypsy Kids, begint hij de Paulus Schäfer Gypsy Band en produceert hij zijn debuutalbum “Into the Light” in 2002. Vele concerten volgen, op ontelbare jazz-festivals in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en Canada. Paulus deelt als veelgevraagde solist het podium met topartiesten zoals Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Meola, Fapy Lafertin, Jan Akkerman, Tcha Limberger en duikt op in veel opnames. Zelf heeft hij ondertussen acht albums op zijn naam staan, waaronder “Letter to van Gogh”, een eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar.
Jacco van Santen is elf als hij de saxofoon ontdekt. Begonnen op de harmonie belandt hij via de muziekschool op het conservatorium in Zwolle, waar hij cum laude afstudeert als docerend musicus. Jacco studeert daarna twee jaar voor uitvoerend musicus bij Ferdinand Povel, aan het conservatorium in Hilversum. En ook daar studeert in hij 1998 cum laude af. Sindsdien is de musicus voortdurend in ontwikkeling. In New York studeerde Jacco bij Vincent Herring en Tim Armacost en speelde daar in grote jazzclubs als de beroemde Blue Note, Cafe Smoke en Cafe Smalls. In 2012 tikt Jacco een collectors-item op de kop: een Grafton sax. Op die kunststof saxofoon laat hij nu horen hoe de muziek van Charlie Parker werkelijk moet hebben geklonken.
Musici:
Paulus Schäfer: sologitaar
Martin Limberger: gitaar
Noah Schäfer: contrabas
Jacco van Santen: saxofoon
Tritane (BEL)
© courtesy Djangofollies
Twee gitaren en een contrabas, zoals het gipsyjazz betaamt
Tritane bundelt drie Limburgse muzikanten met een vette boon voor gipsyjazz. De bezetting bestaat zoals het dit genre betaamt enkel uit snaren. Twee gitaren en een contrabas. Maar het trio belooft ook buiten de contouren van zigeunerjazz te experimenteren.
Dominique Nelis speelde al in talloze muziekgroepjes voor hij besloot er zijn beroep van te maken. Hij studeerde aan het TIL in Antwerpen, speelt en geeft les in rock, pop, jazz en klassieke gitaar. Sinds een jaar of tien speelt hij ook gipsyjazz, waarin hij Django Reinhardtelementen combineert met andere stijlen.
Tim Finoulst gradueerde in 2010 summa cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, volgde een hele reeks masterclasses bij jazzgrootmeesters, concerteerde in 2009 op Jazz Middelheim en won in 2013 het Dinant Leffe Jazz Contest met Kim Versteynen. Naast zijn muzikale projecten, geeft hij vandaag les aan o.a. Musart! in Hasselt.
Rob Vanspouwen studeerde gitaar bij Jan Formannoy aan het conservatorium van Maastricht en behaalde zijn Bachelor in 2003. Hij keerde er vele jaren later terug om er een Master in jazzcontrabas te behalen bij Philippe Aerts. Rob werkte negen jaar als freelance geluidsingenieur samen met vele nationale en internationale artiesten. Momenteel heeft hij een pauze ingelast om zich volledig op het componeren en musiceren te concentreren, maar ooit keert hij ongetwijfeld terug naar de mengtafel. Daarnaast doceert Rob gitaar, contrabas en muziektheorie in Tongeren, is hij de programmator van Bilzen Jazz en musiceert hij in verschillende projecten van het professioneel collectief “De Muzikanten”, waarvan hij de oprichter is.
Musici:
Dominique Nelis: gitaar
Tim Finoulst: gitaar
Rob Vanspauwen: contrabas
CONCERTEN https://djangofolllies.be
Jazzy Strings - Cavaliere, Schmitt & Debarre (BEL, FRA)
• 14.01.20 | 20:30 | Ancienne Belgique | Brussel
Kamao Quartet feat.Tcha Limberger (GBR, BEL)
• 16.01.20 | 20:00 | De Centrale | Gent
• 17.01.20 | 12:30 | Flagey | Brussel
• 18.01.20 | 20:00 | Rataplan | Borgerhout
• 19.01.20 | 20:00 | Les Riches-Claires | Brussel
Paulus Schäfer Trio feat. Jacco van Santen (NLD)
• 17.01.20 | 20:00 | De Centrale | Gent • 24.01.20 | 20:30 | La Ruche Théâtre | Charleroi
• 31.01.20 | 21:00 | CC René Magritte [Salle Magritte] | Lessines
Alexandre Cavaliere Quintet (BEL)
• 18.01.20 | 20:00 | CC De Werf | Aalst
• 22.01.20 | 20:30 | CC Het Bolwerk | Vilvoorde
• 23.01.20 | 20:30 | Jazz Station | Sint-Joost-ten-Node
• 26.01.20 | 20:00 | De Roma | Borgerhout
Fapy Lafertin New Quartet (NLD, BEL)
• 18.01.20 | 20:30 | Le Bouillon Blanc | Sensenruth
• 19.01.20 | 15:00 | Rataplan | Borgerhout
• 20.01.20 | 20:00 | Les Riches-Claires | Brussel
• 24.01.20 | 21:00 | Muziekclub 't Ey | Belsele
• 25.01.20 | 20:00 | GC de Muze van Meise | Meise
• 31.01.20 | 20:15 | CC 't Getouw [Relax] | Mol
Tritane (BEL)
• 22.01.20 | 20:15 | CC De Kimpel | Bilzen
Dan Gharibian Trio (ARM, FRA)
• 23.01.20 | 12:30 | Kunsthumaniora Brussel | Brussel
• 25.01.20 | 20:00 | Te bepalen
• 26.01.20 | 19 :00 | Central | La Louvière
Dario Napoli Modern Manouche Project feat.Paulus Schäfer (ITA, NLD)
• 27.01.20 | 20: 15 | Banana Peel Blues & Jazz Club | Ruiselede
In case you LIKE us, please click here:
Hotel-Brasserie
Markt 2 - 8820 TORHOUT
Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse
Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée
Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant
Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon
Pedro Soler
(08/06/1938 – 03/08/2024)
foto © Jacky Lepage
Special thanks to our photographers:
Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte
Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper
Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Jeroen Goddemaer
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein
Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre
Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
France Paquay
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten
Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden
Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner
and to our writers:
Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Chris Joris
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Peter Van De Vijvere
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst