Duo Portal/Peirani schittert op tweede editie "dejazzontspooring" in Harelbeke

portal peirani by Francoise Rebinguet4

Michel Portal & Vincent Peirani © Michel Rebinguet

Zaterdag, 12 oktober 2013, beleefden we een beklijvend concert van het duo Michel Portal (basklarinet, klarinet, sopraansax) & Vincent Peirani (accordeon). Een aandachtig publiek genoot van de alertheid waarop Portal en Peirani op elkaar inspeelden. Hun creativiteit en virtuositeit zijn verbluffend. De muziek is een rijk amalgaam van jazz, klassieke en hedendaagse, en etnische muziek.

Vincent Peirani werkte tijdens zijn studententijd al met Portal, hoofdzakelijk rond muziek voor film en documentaires. Op het festival Vague de Jazz (Longeville sur Mer in de Vendée) in 2010 was hij een van de gasten van het Michel Portal Trio en twee jaar later werd hun duo voorgesteld op Europe Jazz in Le Mans. Portal ging ook op de uitnodiging in om mee te werken op zijn cd "Thrill Box" (ACT). Het respect van Vincent voor gevestigde waarde Portal, inmiddels 77 jaar, vertaalde hij in zijn bloedmooie compositie "3 Temps Pour Michel P" (aanstekelijk walsje), die ook zaterdagavond aan bod kwam. Een ander nummer van hem, "B & H", opgedragen aan Bojan Z en Henri Texier, werd eveneens fel gesmaakt.

Het Brussels Youth Jazz Orchestra o.l.v. John Ruocco opende het festival en die bewees dat er nog een toekomst is voor de Belgische jazz: goed gestructureerde solo's en een zeer hecht samenspelend orkest konden ons zeker overtuigen van hun potentieel. Het Tutu Puoane Quartet met een (weer eens) sublieme Bert Joris bracht een gave set. De afsluiter, Ray Anderson Pocket Brass Band, misten we.

Hopelijk komt er volgend jaar al een derde editie van dit gezellig festival.
0001267469 611419622226757 780761058 oMichel Portal & Vincent Peirani
© Michel Rebinguet

 


Logo

 

Upcoming

No current events.

 

clemenscom logofp

 

WerfrecordsLogo-300
werf-algemeen
vkh logo zwart


Special thanks to our photographers:

Henning Bolte
Cedric Craps
Christian Deblanc

Koen Deleu

Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn

Stefe Jiroflée
Jos L. Knaepen
Jacky Lepage

Nina Contini Melis
Arnold Reyngoudt
Willy Schuyten
Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Guy van de Poel
Cees van de Ven
Marie-Anne Ver Eecke

Jan Vernieuwe

and to our writers:

 

Henning Bolte
Ferdinand Dupuis-Panther
Paul Godderis
Jean-Pierre Goffin
Claude Loxhay
Herman te Loo
Iwein Van Malderen