Marc Ducret: een opmerkelijk gitarist

marc ducret by jos knaepen

Eind oktober 2012 stond hij op het podium in Heist-op-den-Berg met het Samuel Blaser Quartet en begin dit jaar was hij opnieuw in het land. Marc Ducret speelde met Määk, het collectief van Laurent Blondiau, op 15 januari in de Marni in Brussel en op 17 januari in De Werf in Brugge.

Marc Ducret (Parijs, 1957) is een autodidact die op 17-jarige leeftijd besloot professioneel muzikant te worden en zich de solopartijen van zo uiteenlopende gitaristen als Wes Montgomery en Jimmy Page van Led Zeppelin eigen te maken.
Vandaag is Ducret één van de meest boeiende en verrassende gitaristen in de hedendaagse jazz en improvisatiemuziek. Hij verdeelt zijn tijd over Europa en Amerika en werkt vaak samen met Tim Berne op wiens website Screwgun Records hij vermeld staat als ‘collaborator’. Op diezelfde website www.screwgunrecords.com staan twee interviews met hem:
“I'm a guitar player, self taught; I don't play any style in particular - I have a tendency to like them all. I play with my own trio, I play solo gigs, I play a lot with Tim Berne's different circuses ...”

In een ander interview zegt hij dat een gitaar niets anders is dan een stuk dood hout met wat metaal. Het hangt er allemaal van af wat je er mee doet. Marc Ducret slaagt erin op een virtuoze manier alle soorten emoties te verklanken en met zijn instrument een taal te bouwen die heel en al de zijne is.

Emile Clemens - foto Jos Knaepen

 


Logo

 

Upcoming

No current events.

 

clemenscom logofp

 

WerfrecordsLogo-300
werf-algemeen
vkh logo zwart


Special thanks to our photographers:

Henning Bolte
Cedric Craps
Christian Deblanc

Koen Deleu

Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn

Stefe Jiroflée
Jos L. Knaepen
Jacky Lepage

Nina Contini Melis
Arnold Reyngoudt
Willy Schuyten
Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Guy van de Poel
Cees van de Ven
Marie-Anne Ver Eecke

Jan Vernieuwe

and to our writers:

 

Henning Bolte
Ferdinand Dupuis-Panther
Paul Godderis
Jean-Pierre Goffin
Claude Loxhay
Herman te Loo
Iwein Van Malderen